Konferencija „Rizici novog doba”

[This post is in Serbian language]

Kratka izjava tokom konferencije
Streamed live on YouTube

Konferencija „Rizici novog doba – uticaj na poslovanje i imovinu” je održana 23.06.2020. Mesto održavanja je bio hotel Crowne Plaza Beograd.

Njen deo je bio i panel o sajber rizicima pod nazivom: “Pandemija i sajber napadi igraju u istom timu?!”, u kome sam bio jedan od pozvanih panelista.

Pre konferencije sam imao razgovor za Radio Beograd 1: Sajber napadi sve realniji rizik za poslovanje, Jutarnji program Radio Beograda 1, 22. i 23. juni 2020.

Konferencija je bila najavljena za 1.4.2020. ali je odložena zbog pandemije korone. U međuvremenu su objavljeni tekstovi i video snimci. Pročitajte tekst na sajtu Sve o osiguranju i na sajtu Sve o novcu, pogledajte YouTube video, koji su objavljeni pre konferencije.

Sledi isečak iz najave ovog panela u kome sam učestvovao:

Panel o sajber rizicima: Pandemija i sajber napadi igraju u istom timu?! 10.45 – 12.00

Kako je vanredno stanje nastalo usled pandemije otvorilo mogućnosti za rast sajber napada, i da li je prikazalo slabosti ili snagu poslovnih sistema? Koje su razmere potencijalnih opasnosti od sajber rizika po poslovanje? Da li smo posle vanrednog stanja postali svesniji sopstvenog, i učešća zaposlenih u ovim rizicima? Kako i koliko možemo da se zaštitimo? Ko je u kompaniji zadužen/odgovoran da vodi računa o preventivi i bezbednosti? Kako da nadoknadimo finansijske gubitke ako se šteta ipak dogodi?

Učesnici:
Jovan Milosavljević, rukovodilac Službe za informacionu bezbednost u okviru Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) – Nacionalni CERT
Dragan Pleskonjić, istraživač, inovator, autor, preduzetnik. Stručnjak za sajber bezbednost, ML & AI
Sanja Jovanović, Direktorka sektora za korporativna osiguranja Wiener Städtische Osiguranja

Nekoliko medija je najavilo konferenciju, a nakon održavanja su objavili izveštaje.

NIN
Danas
Biznis i Finansije
Sve o osiguranju
TheWorldNews.net
Kamatica
Nedeljnik
eKapija
Sve o novcu
Bankar
Ambipak magazin
Nova Ekonomija
Original magazin
Biznis24
Pluton Logistics
Nira Press

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.